Reuzen van Steendorp

 Reuzen van Steendorp 2016 ¬©

Reus "Mie Matsjoefel

In tegenstelling tot Reus 'Keizer Karel I' werd deze reus niet opgedragen aan een bepaald persoon. Mie Matsjoefel is eerder een fictief personage dat heel wat bekendheid geniet in Steendorp en omliggende gemeenten.


Na het einde van de carnavalviering 2001 vond het carnavalcomité van Steendorp dat de popverbranding op dinsdag een orgelpunt van de voorbije carnavalviering zou zijn. Zodoende werd op dinsdag 12 februari 2002 de eerste 'Klos en Kloter verbraunding' georganiseerd.


Het daaropvolgende jaar werd deze feestdag uitgebreid met de eerste 'Matsjoefelenommegaunk'. Bij de eerste editie hielden de meeste mannen het bij een 'effe komen kijken want die zullen dat toch maar voor 't lachen aangekondigd hebben'. Ondanks de terughoudendheid werd de eerste 'Matsjoefelenommegaunk' op dinsdag 4 maart 2003 een overweldigend succes en mochten de volgende edities op almaar meer bijval rekenen. Het evenement aan het einde van het carnavalseizoen werd steeds inventiever en is ondertussen gegroeid tot een mijlpaal in het carnavalgebeuren van Steendorp en vormt een kleurrijk en vrolijk geheel.


Mede door het succes van de 'Matsjoefelenommegaunk' werd er beslist om een nieuwe reus, in navolging van reus 'Keizer Karel I' te bouwen die een echte Matsjoefel symboliseert.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren